10 infracţiuni rutiere, într-un singur sfârşit de săptămână !  

Dosare penale pentru conducerea vehiculelor fără permis sau cu permisul reţinut, pentru conducere sub influenţa alcoolului ori conducerea vehiculelor neînmatriculate. Acesta este rezultatul acţiunii din trafic desfăşurate de poliţiştii mureşeni, în perioada 3 – 5 aprilie, se arată într-un comunicat de presă remis de Inspectorarul de Poliţie Judeţean Mureş.

A condus un moped şi fără plăcuţa de înmatriculare si fără permis de conducere. Este vorba despre un tânăr de 19 ani, din Iernut, căruia vineri, 3 aprilie agenţii rutieri i-au şi întocmit dosar penal.

În aceeaşi zi, în localitatea Sîmpetru de Câmpie,  a avut loc un accident rutier, produs pe fondul conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând o valoare de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi acestuia i s-a întocmit un dosar penal.

A condus fără permis şi băut. Sâmbătă 4 aprilie, un alt bărbat din Luduş, a fost surprins la volanul maşinii, după ce consumase băuturi alcoolice. În urma testării cu etilotestul, acesta a indicat o valoare de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ca şi cum nu era destul, în urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit faptul că bărbatul nu poseda nici permis de conducere. I-a fost întocmit dosar penal.

Alţi doi bărbaţi din Tîrgu Mureş, respectiv Sighişoara au fost depistaţi la volan în timp ce conduceau sub influenţa băuturilor alcoolice, iar un altul a fost surprins în localitatea Şincai, conducând fără să posede permis de conducere.

Sfârşitul de săptămână s-a încheiat cu un accident rutier provocat de un tânăr din Sîntana de Mureş, în timp ce conducea un autoturism, pe fondul vitezei excesive şi a conducerii sub influenţa alcoolului. Nu au fost înregistrate victime.

Acţiunile poliţiştilor pe linie rutieră se vor intensifica în perioada sărbătorilor pascale.

Comments are closed.