REVINE CRISTIAN POMOHACI LA MOSUNI

Surse neoficiale din cadrul bisericiii ortodoxe ne-au dezvaluit ca preotul Cristian Pomohaci este foarte aproape de a reveni la ca preot paroh la Moşuni. Vă reamintim că el se află canonisit la mănăstirea Afteia, situată în comuna Săliştea, satul Mărgineni, din judeţul Alba.

Potrivit cotidianului Zi-dezi, decizia de canonisire a fost luată de ÎPS Irineu, Arhiepiscopul Ortodox al Alba Iuliei, ca un ultim avertisment pentru părintele Pomohaci, căruia i s-ar fi pus în vedere să aleagă între viaţa duhovnicească şi showbiz. În acest sens, este cunoscut faptul că parohul din Moşuni este un activ cântăreţ de muzică populară şi religioasă, cu prezenţe dese la diverse emisiuni TV sau posturi de televiziune de specialitate, ceea ce nu ar fi pe placul superiorilor săi de la Alba Iulia.

“În ceea ce priveşte parohia Moşuni, părintele este în continuare preot paroh, nefiind vorba nicidecum de o decizie de mutare sau de transferare a dânsului din această parohie”, a explicat părintele Florin Spiridon Croitoru pentru acelaşi ziar. Atfel revenirea sa la Moşuni se poate face oricând.

Conform învăţăturilor bisericeşti, canonisirea reprezintă „totalitatea mijloacelor folosite de duhovnic pentru a îndepărta pe cel păcătos, în conformitate cu legea Domnului. Această îndreptare el trebuie să o dovedească prin fapte sufleteşti şi trupeşti, care aduc vindecarea şi împăcarea lui cu Dumnezeu” (Num. 12, 15; I Cor. 5, 1-3; II Cor. 2, 6-11). „Prin legătura canonisirii celei drepte, omul se vindecă de păcate; prin dezlegarea pentru împărtăşanie, omul se desăvârsşeşte întru mântuire.” (Matei 5, 48)

[youtube url=”http://www.youtube.com/watch?v=0MfSNMcZMgI”]

Leave a Reply